Manicure hybrydowy
Manicure hybrydowy to metoda stylizacji paznokci polegająca na nałożeniu hybrydy, składającej się z połączenia żelu oraz lakieru, co w efekcie daje nam trwały, utrzymujący się nawet do 3 tygodni manicure. Ponadto paznokcie są twarde i nie odpryskują. Lakier hybrydowy utwardza się w lampie LED, dzięki temu nie musisz czekać, aż wyschnie. Zapomnij o odciśniętym lakierze i nieestetycznych odpryskach. Zakochaj się w hybrydzie jak miliony kobiet na całym świecie.
Czas zabiegu ok 45-60min.
Manicure żelowy
Manicure żelowy to doskonałe rozwiązanie dla kobiet mierzących się z problemem króciutkich i łamliwych paznokci. Polega na tym, że paznokcie pokrywa się specjalną elastyczna masą zwaną żelem . Nakłada się po kilka warstw żelu, a każda z nich musi zostać utwardzona przy pomocy lampy UV. Dzięki tej metodzie możemy sprawić, że nasze paznokcie z krótkich zmienią się w długie i zadbane. Ich przedłużania dokonuje się na dwa sposoby – za pomocą tipsów albo szablonów. Manicure żelowy należy uzupełniać co ok. 2-3 tygodnie (w zależności od tego, jak szybko rosną nasze naturalne paznokcie).
Czas zabiegu ok 1,5-2 h.
Manicure klasyczny
Manicure klasyczny polega na tradycyjnym zabiegu polegającym na skróceniu i opiłowaniu płytki, następnie zamknięciu łusek paznokcia pilnikiem oraz usunięciu cążkami narośniętych na płytkę skórek. Paznokieć polerujemy, malujemy i nakładamy oliwkę nawilżającą.
Dodatkowo można również skorzystać z dodatkowej pielęgnacji i wzmocnić podczas manicure płytkę paznokcia profesjonalną odżywką lub kolorem zwykłego lakieru .
Manicure japoński
Manicure japoński to popularna metoda pielęgnacji i regeneracji paznokci. Pochodzi z Japonii, gdzie tamtejsze arystokratki stosowały go, aby mieć zawsze gładkie i błyszczące paznokcie. Efektem manicure japońskiego jest taki, że paznokcie nie tylko wyglądają na mocne i zdrowe, ale naprawdę takie są. Zabieg polega na dosłownym wtarciu w ich płytkę specjalnej pasty, w której składzie znajdują się odżywcze substancje, takie jak: keratyna, witaminy A i E, wosk pszczeli i krzemionka z Morza Japońskiego.